Werkwijze

"Alle kinderen worden sterren als wij ze laten stralen"


Wat je mag verwachten.

Eerste contact

Ons eerste (telefonische) contact is gratis en oriënterend. In dit gesprek mag je vertellen over jouw zorgen over jouw kind. Alvorens te starten met het coachingtraject ontvang je een intakeformulier welke wij bespreken tijdens het intakegesprek.

Intakegesprek

Het intakegesprek vindt bij jullie thuis plaats, waarbij het kind bij voorkeur ook aanwezig is zodat hij/zij kennis met mij kan maken. Tijdens dit gesprek bespreken we de wens en hulpvraag van jou en jouw kind. 

Coaching sessies

Vervolgens zullen de 1 op 1 coachingsessies van 45 of 60 minuten plaatsvinden (afhankelijk van de leeftijd), dit kan plaatsvinden bij jullie of mij thuis in Vlissingen, net wat voor jou en je kind de voorkeur heeft. Deze sessies volgt je kind alleen.

Voor kinderen die te maken hebben met een scheiding is een neutrale veilige plek gewenst, hiervoor is de school vaak heel fijn. 

In bepaalde situaties kan het de voorkeur hebben om een sessie in de buitenlucht plaats te laten vinden, bijvoorbeeld door een balletje te trappen, het strand of een wandeling te maken. Dit gaat altijd in overleg met jou.
Tijdens de sessies ga ik samen met je kind werken aan de hulpvraag door middel van spelletjes en oefeningen. Het is mogelijk dat je kind een opdracht meekrijgt voor de volgende keer, hierbij kan samenwerking met jou van toepassing zijn.

Evaluatie

Je kind heeft de steun van een volwassenen hard nodig.
Tijdens het coach traject zal ik je als ouder dan ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen die je kind doormaakt en de vaardigheden waar we aan werken.
We bespreken samen hoe je kind hierin ondersteund kan worden. Na de sessie is er, na overleg met je kind over wat hij/zij willen delen, een terugkoppeling naar jou in het bijzijn van je kind. Bij gescheiden ouders informeer ik beide ouders per email.

In overleg maken we een nieuwe afspraak.
De duur van een traject hangt af van de hulpvraag, gemiddeld genomen zijn 4-6 sessies voldoende.